Hvordan får jeg fat i en scoby?

Køb scoby svamp – sådan gør du!

Den der scoby-svamp, hvor i alverden får man den henne? Ja, det er jo et rigtig godt spørgsmål. Som du allerede ved nu, så skal du jo have en scoby for at komme i gang med din kombucha brygning.. Du skal have en scoby – for at lave en scoby. Kort sagt, scobyen her altså formeringsdygtig – akkurat ligesom planter og dyr!
Så simpelt er det, og ret så fantastisk.

Der er en tradition i kombucha-verdenen om, at man deler scoby med hinanden. Dvs., du får altså din første scoby fra et sted, som ligger inde med en masse overskydende scoby-svampe fra tidligere brygninger. Så kender du nogen i familien eller hos venner, som selv brygger derhjemme? Så har de helt sikkert én eller to overskydende scoby, som du kan få..

hvor-koeber-jeg-scoby

Hvis ikke du kender nogen, så må du ud og købe en et sted. I udlandet er der faktisk butikker, der sælger dem. Men i Danmark er det altså ikke så udbredt endnu (det er nok bare et spørgsmål om tid).. Måske kan du være heldig at finde en i en helsebutik et sted. Jeg har dog endnu ikke været så heldig…

>Køb scoby – Jeg har HER på min liste over ingredienser linket til steder du kan købe din første Scoby. <

Husk, man skal ikke rynke på næsen over, at købe en levende scoby fra én man ikke kender. Hvis det er kombucha-glade mennesker, så har de passet godt på deres overskydende scobyer! De har passet og plejet dem – ligesom du har lært her på siden.


mor-scoby-datter-formere

Læs også: » Læs alt om Mor-scoby og Datter-scoby
Måske har du allerede oplevet at din ene scoby er blevet til to. Og hvordan er det så sket? Læs om scoby-svampens fascinerende evne til at formere sig.

2 comments

  1. Pingback: Ingredienser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *