Scoby hotel

Hvad er et scoby hotel?

Et scoby-hotel består af en stor tætlukket beholder, hvor at overskydende scobyer opbevares. Her ligger de og slapper af – lige indtil, at man starter endnu en kombucha-brygning.

Ja, det var så den korte version.. Jeg vil forsøge at uddybe mere nedenfor, og forklare det så nemt og forståeligt som muligt..

scoby-hotel-formering

Som vi ved fra det tidligere stadie i kombucha processen, så bliver 1 scoby til 2 ved hver brygning. Det betyder, at du pludseligt vil stå med et overskydende antal af scobyer (se billedet ovenfor). Men man kan jo ikke holde dem alle med selskab hele tiden, så hvad gør man ved dem..?
Tjo, man laver et såkaldt SCOBY-hotel!

Scoby hotellet består af en simpel glasbeholder. En stor og tætlukket beholder. Når man får et overskydende antal scoby ‘indtjekkes’ de på hotellet. Her kan scobyerne lægge sig lag på lag i lidt væske og nyde tilværelse noget så gevaldigt. De slapper af og holder nemlig pause fra at “bidrage” til brygningen..

Faktisk er de SÅ effektive, at når de er på arbejde og brygge kombucha, kommer de ofte tilbage til hotellet med en ekstra scoby. For netop som vi ved fra artiklen omkring scobyens formeringssevne, så vil mor-scobyen danne en datter-scoby under brygningen.

Rengøring og omgivelser på hotellet:

Scoby-hotellet skal selvfølgelig vedligeholdes lige – men ikke meget. Hver 6-7 uge tømmes ⅓ del af væsken på hotellet og erstattes med friskbrygget, sødet te.

Her er det vigtigt at alle Scoby i beholderen er dækket med væske, så de bevarer deres funktionalitet. Eller så kan man hurtigt få utilfredse gæster.

På hotellet har scoby-gæsterne det faktisk så godt, at de hurtigt kan vokse i størrelsen og blive endnu tykkere. Det betyder, at de kan gå fra at være under 1 cm. i tykkelse til pludselig at være 2-3 cm. (!) Det går jo ikke… Fordi så dominerer de, og fylder lidt for meget på hotellet. Og ovenikøbet, så kan der ikke komme ilt helt ned til bunden af glasset.

Hvad gør man så?  Man giver skam lige de store scobyer en make-over. Man kan rive de tykke scoby fra hinanden, så man har 2 scoby, eller man kan skære dem tyndere med en ren kniv. (Husk det er vigtigt, at alt udstyr er 100% rent, når du bruger det!) Så er de friske, nytrimmede og klar til at komme tilbage til de andre på hotellet igen.


mor-scoby-datter-formere

Læs også: » Læs alt om Mor-scoby og Datter-scoby
Måske har du allerede oplevet at din ene scoby er blevet til to. Og hvordan er det så sket? Læs om scoby-svampens fascinerende evne til at formere sig.

hvordan får jeg fat i en scoby køb

Læs også: » Hvordan får jeg fat i den scoby?
Den der scoby-svamp, hvor i alverden får man fat i den henne?
Bliv klogere på, hvor du køber scoby-svampen..

12 comments

 1. You could definitely see your expertise within the article you write.
  The sector hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to say
  how they believe. At all times follow your heart.

 2. This is really interesting, You are a very skilled blogger.

  I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent
  post. Also, I have shared your website in my social networks!

 3. You really make it seem so easy with your presentation but
  I find this topic to be actually something that I think I would
  never understand. It seems too complex and very broad
  for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the
  hang of it!

 4. Reparacion urgente de lavadoras en Leganes, servicio técnico ofrecido por la empresa Abeto Hogar S.L., contamos con un servicio urgente de reparacion de lavadoras, todos sabemos el contratiempo que causa que cualquier electrodoméstico se averíe, pero cuando se trata de la lavadora nos parece que la suciedad ha invadido la vivienda y no hay nada en ese momento mas importante que reparar la lavadora.

 5. El ejemplo y servicio que aportaron al mundo los rusos y otras nacionalidades durante estos acontecimientos terribles, sirvieron para que el mundo avanzara en el camino de la prosperidad y el bien de los desposeídos en el planeta. La troika (CE, BCE y FMI) ha presentado al Gobierno de Chipre una nueva propuesta con recortes de 1.200 millones de euros a cambio de asistencia financiera, en vez de los 975 millones de ajustes solicitados a Nicosia el pasado agosto, informó hoy la prensa local. El paro coincide con la huelga indefinida que anunció la asamblea de la Asociación de Facultativos Especialistas de Madrid (Afem) a partir del próximo 2 de noviembre.

 6. La empresa no podrá en ningún caso acogerse a la inaplicación del presente convenio mediante el procedimiento al que se refiere el art. Desde su fundación en el año 2000, Mecanizados Moan desempeña con entusiasmo y profesionalidad, pilares fundamentales de esta Sociedad, soluciones para el sector de la industria en la fabricación y reparación de piezas de maquinaria industrial.

 7. Una vez que usted nos solicita el servicio por teléfono por el formulario, en unos minutos nuestro técnico más cercano se pone en contacto con usted para concertar una visita. Disponemos de oficiales en todo Madrid, cubrimos las localidades más importantes durante los 3 5 días del año. En todo caso, el SAT debe informar al usuario, por escrito, de los servicios que no pueda prestar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *